Pagina's maken

Je kaarten worden op je eigen pagina getoond. Als je een account hebt op TopoMania dan heb je ook een eigen pagina. Je vindt je pagina in het menu "Mijn TopoMania".

Je begint met een Home Pagina. Daarna kan je zelf nog extra pagina's toevoegen

Pagina's beheren

Hier staan al je pagina's. Nieuwe accounts hebben standaard één pagina, de Home Pagina. Alle andere pagina's die je maakt worden subpagina's van je Home pagina.Pagina toevoegen

Als je een nieuwe pagina wilt toevoegen dan kies je "Nieuwe Pagina". Je komt nu op een venster waar je de titel, naam en een beschrijving van je pagina kunt invullen.

Je pagina heeft een een naam en een titel. De naam is een korte naam die gebruikt wordt in de url van je pagina. De titel wordt op de pagina als kopje voor je pagina getoond.

Pagina verwijderen

Je kan hier ook je pagina verwijderen. Je kan een pagina alleen verwijderen als er geen kaarten meer op staan. Als je een pagina wilt verwijderen dan verwijder je eerst alle kaarten op de pagina. Je kan de kaarten ook verplaatsen naar een andere pagina.

Pagina bewerken

Je kan hier de titel, naam en beschrijving van je pagina wijzigen.

Let goed op dat als je de naam veranderd ook de link naar je pagina wijzigt. Als je een link naar je pagina met andere gebruikers hebt gedeeld en je wijzigt de naam, dan wordt deze link ongeldig en kunnen gebruikers je pagina niet meer vinden.

Als je account op "Groepsaccount" staat dan kan je op je Home pagina ook aangeven of je leden wilt accepteren. Er staat een uitnodigingscode op de pagina die je kan delen met mensen die lid mogen worden van je pagina.

Kaarten toevoegen aan een pagina

Op elke pagina kan je kaarten toevoegen. Dit kan een kopie zijn van een je eigen kaarten of een kopie van een kaart van een andere gebruiker. Je kan een kaart ook helemaal vanaf het begin zelf opbouwen.

Je leest hier meer over het maken van kaarten: Kaarten Maken

Kaarten indelen op je pagina

Je kan kaarten indelen in categorien. De kaarten met dezelfde categorie worden op je pagina gegroepeerd onder een kopje met de categorie.

De kaarten worden op alfabetische volgorde getoond, maar je kan als eigenaar van de pagina deze volgorde wijzigen. Klik hiervoor op de link 'Volgorde wijzigen' rechtsbovenin je pagina.

Nu kan je de kopjes met categoriën met de muis verslepen om de volgorde te wijzigen. De kaarten zelf kunnen ook versleept worden om de volgorde te wijzigen. Als je de kaart naar een andere categorie versleept dan wordt de categorie van die kaart gewijzigd.

Klik nadat je kaarten hebt versleept op 'Volgorde bewaren' om de wijzigingen defnitief te maken.

Je kan een kaart ook naar een andere pagina verplaatsen. Dit doe je op de bewerkingspagina van de kaart zelf. Klik op de link 'Bewerken' naast de kaart. Wijzig vervolgens de pagina van de kaart, en klik op 'Opslaan'.

Gebruikers lid laten worden van je pagina (Groepsaccount)

Andere gebruikers van TopoMania kunnen zich aanmelden bij een van je pagina's. Gebruikers die lid zijn van je pagina kunnen de toetsen op je pagina gebruiken. Op de bewerkingsformulier van de pagina staat een vinkje waarmee je leden kan toelaten op je pagina. Op dit formulier staat ook een een uitnodigingscode waarmee gebruikers lid kunnen worden.

Verstuur een link naar de pagina tesamen met de uitnodigingscode naar je de gebruikers die je wilt uitnodigen. Als de leden je pagina bezoeken kunnen ze met de uitnodigingscode zichzelf toevoegen als lid.

Let op: Alleen gebruikers met een eigen TopoMania account kunnen lid worden van een groep. Zorg ervoor dat iedereen die je vraagt om lid te worden van jouw groep ook weet dat hij/zij eerst een account moet aanmaken op topomania.

Als je een toets maakt krijgen de leden van je pagina die toets te zien in hun Dashboard op de voorpagina van TopoMania. Ze kunnen dan direct naar de toets toe om hem te maken. Alleen toetsen die nog niet gemaakt zijn en die beschikbaar zijn op de huidige datum worden getoond in het Dashboard.