Toetsen maken

Inleiding

Als je account in Groepsaccount modus staat dan kan je Toetsen maken van kaarten (je kan zelf je account naar een Groepsaccount omschakelen bij de instellingen van je Account).

Toetsen hebben een 1 op 1 relatie met kaarten. Voor elke kaart kan je één toets aanmaken. Wil je verschillende toetsen voor dezelfde kaart dan kan je kopieën van de kaart maken en daar weer nieuwe toetsen bij definiëren.

Toetsen en groepsleden

Toetsen kunnen alleen gebruikt worden door jezelf en door de leden van je Home Pagina. Iedereen die lid is van je Home Pagina kan de toetsen maken. 

Een Toets maken

Je maakt een nieuwe toets vanaf het Toets overzicht. Kies vanuit het menu Mijn Topomania de optie Toetsen. Kies nu Nieuwe Toets.


Vul nu de volgende gegevens in:

Naam

Geef de toets een naam en kies de kaart waarvoor de toets bedoeld is.

Oefeningen

Je kies welke oefeningen voor de toets uitgevoerd moeten worden. Als je meerdere oefeningen kiest dan wordt de kaart tijdens de toets herstart voor een nieuwe oefening.

Duur

Bij de duur van de toets stel je in hoe lang de student de tijd heeft om de toets af te ronden. Tijdens het maken van de toets loopt er een timer mee 

Beschikbaarheid

De velden Open vanaf en Open tot en met geven de periode aan waarin je toets beschikbaar is. 

De Toets uitvoeren

De leden van je pagina kunnen de toetsen maken door naar je pagina te gaan en de kaart met de toets te kiezen. Je kan ze ook een link sturen naar de informatiepagina van de kaart.

De gebruiker start zelf de toets waarna de toets niet meer onderbroken kan worden. Een timer gaat lopen om aan te geven hoeveel tijd beschikbaar is.

Als de toets gestart is moet de toets niet onderbroken worden door bijvoorbeeld de pagina te verversen of een pagina terug te gaan in de browser. Een onderbroken toets kan niet opnieuw uitgevoerd worden. Als een gebruiker toch een toets onderbroken heeft dan kan de toets pas opnieuw gemaakt worden als er een herkansing wordt gegeven.

Als er meerdere oefeningen in de toets zitten dan worden deze onderbroken door een korte pauze van 15 seconden. De toets moet binnen de ingestelde tijd worden afgerond. Onderdelen die niet binnen de tijd zijn beantwoord worden als fout gerekend.

De oefening(en) die voor de toets zijn vergelijkbaar met de oefeningen tijdens het gewone spel, met de volgende verschillen:

  • Er is geen mogelijkheid om een hint te vragen
  • Er is maar 1 poging per kaartonderdeel mogelijk
  • Bij de schrijfoefening wordt geen feedback gegeven en moeten hoofdletters zelf ingevuld worden

Na afloop van de toets wordt direct het cijfer getoond. Het cijfer wordt opgeslagen (samen met nog enkele gegevens zoals de tijd, aantal fouten, etc.).

Toetsuitslagen bekijken

De uitslagen van de toetsen zijn te bereiken vanuit het toetsenoverzicht (menu Mijn TopoMania, Toetsen). In de lijst met uitslagen wordt het cijfer getoond. Gebruik de detailknop om uitgebreidere informatie per gebruiker te zien.

Gebruikers kunnen hun eigen toetsuitslag bekijken. Op de informatiepagina van de kaart staat het icoon Toetsuitslagen.

Herkansingen

Je kan een toets voor een gebruiker opnieuw open zetten door vanuit de lijst met toetsuitslagen de uitslag te selecteren en de knop Herkansing te gebruiken. Je kan zovaak herkansingen geven als gewenst is.

Resulaten Exporteren naar Excel

De toetsresultaten kunnen geëxporteerd worden naar een Excel formaat. Gebruik hiervoor de link bovenin het overzicht met resultaten.