Groepsaccounts

Er zijn op TopoMania twee verschillende soorten accounts: Een Standaard Account en een Groepsaccount. Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen deze twee soorten en wanneer je de een of de ander gebruikt.

Standaard Account

Als je je hebt geregistreerd op TopoMania begin je met een Standaard Account. Dit account gebruiken de meeste gebruikers. Je kan de meeste functionaliteit van TopoMania gebruiken. Je krijgt een eigen pagina waarop je kaarten kunt opslaan en bewerken.

Groepsaccount

Een Groepsaccount is bedoeld voor beheerders van groepen, bijvoorbeeld een docent op school of een huiswerkinstituut. Met een Groepsaccount kan je andere gebruikers van TopoMania lid laten worden van je eigen pagina's.

Je kan onder een groepsaccount meerdere pagina's met kaarten aanmaken. Je bepaalt zelf hoe je dit indeelt. Je kan bijvoorbeeld een groepsaccount maken met verschillende pagina's per onderwerp, per werelddeel, of per klas. Maar je mag per school ook meerdere groepsaccounts aanmaken. 

Kaarten kunnen verplaatst worden naar een andere pagina binnen het groepsaccount. Kaarten kunnen niet verplaatst worden naar een ander groepsaccount.

Beheerders van Groepsaccounts kunnen toetsen maken voor kaarten en de resultaten bekijken en exporteren.

Groepsaccounts kunnen ook als groep hun highscores bundelen. Het resultaat van de gezamenlijke highscores wordt dan getoond in de Groeps Highscore Lijst.

Overschakelen naar een Groepsaccount

Als je gebruik wilt maken van het Groepsaccount dan kan je zelf je account overschakelen. Dit doe je op je profielpagina. Klik in het hoofmenu op je naam aan de rechterkant en kies "Mijn Account". Vervolgens klik je op de link "Bewerken". Op de pagina die nu opent zie je onderin een uitleg over de twee soorten accounts en een schuifknop waarmee je kan wisselen tussen Standaard Account en Groepsaccount. De wijziging gaat direct in, en je kan altijd terugschakelen. Ook blijven al je bewaarde kaarten en pagina's gewoon beschikbaar.

Leden uitnodigen

Beheerders van Groepsaccounts kunnen andere gebruikers van TopoMania lid laten worden van hun pagina's. Ga hiervoor als volgt te werk:

  • Bewerk de pagina waarop je leden wilt toelaten en zorg ervoor dat het vinkje "Leden accepteren" aan staat
  • Genereer op diezelfde pagina een code waarmee leden lid kunnen worden. Sla de code op. Je kan een code laten genereren, maar je mag ook zelf een code bedenken en die invullen.
  • Stuur een bericht naar de mensen die je lid wilt laten worden en geef ze in dit bericht de link naar je pagina en de code.
  • De toekomstige leden gaan nu naar je pagina en klikken op de link "Lid worden" en vullen de code in. Ze zijn nu lid van je pagina.

Leden bewerken

In het menu "Mijn TopoMania" staat de optie "Leden". Met deze optie kan je bestaande leden bewerken en verwijderen. Bij het bewerken van leden kan je extra informatie toevoegen zoals een voornaam en achternaam, een leerling nummer en een e-mail adres. Deze informatie is alleen zichtbaar voor jou als beheerder van je groep. Als je bij een lid een voornaam en achternaam hebt ingevuld dan worden die namen getoond in de overzichten met toetsuitslagen.

Groeps Highscores

Je groep kan meespelen in de groepscompetitie. Alle highscores van de leden van je groep, die behaald zijn op kaarten van de groep, worden bijelkaar opgeteld. Het totaal wordt getoond in de Groeps Highscores lijst. Om mee te doen aan de groepscompetitie moet je het vinkje "Tonen in Groep Highscores" op je profielpagina aanzetten. Je moet ook een naam voor de groep en een plaatsnaam invullen (de naam en plaats van je school bijvoorbeeld). Als je dit hebt gedaan wordt het totaal  van de highscores van alle leden van al je pagina's getoond in de Groeps Highscores. 

Als je meerdere pagina's hebt in het groepsaccount, dan worden de highscores van alle pagina's meegeteld.

Als je de groep niet meer wilt laten voorkomen in de Groeps Highscores dan zet je het vinkje weer uit.

Gebruikers met een bestaand School Account doen automatisch mee met de groepscompetitie. Je kan het genoemde vinkje uitzetten om je groep of school niet meer in de lijst te tonen.